SIAPA ALWI YAAKUB?
DI MANA DIA BERSEMBUNYI?

Selain dari Khalid Jefri, ada 2 orang lagi yang terlibat dalam penerbitan buku 50 DALIL yang membawa bencana dan masalah kepada Dato' Seri Anwar Ibrahim, keluarganya dan sebahagian besar rakyat Malaysia.

Siapakah 2 orang itu? Bagaimana hendak mengenalinya? Untuk mengenali Khalid Jaefri mudah sahaja - yang buncit memboyak dan rambut berwarna-warni, itulah Khalid Jefri (50 Dalil mengapa mesti saya mewarna rambut). Perutnya buncit kerana segala rupa benda yang haram disumbat ke dalam perutnya. Seorang lagi ialah Khairuddin; badannya macam badak sumbu, perutnya juga buncit kerana disumbat dengan segala rupa benda haram. Dia ni gila publisiti dan sangat mengada-ada. Asalnya seorang yang papa kedana, setelah dapat payment buat fitnah, barulah boleh bernafas dengan duit haram. Dia mengada-ada kerana membuat repot di pejabat agama 'kununnya' Anwar ada hubungan dengan Shamsidar. Ini menunjukkan dia kurang akal dan begitu terdesak. Kalau dia berakal tentulah dia tahu bahawa kes itu belum sahih lagi, bahkan peguambela belum pun menyoal balas.

Siapakah seorang lagi 'Three Stooges'? Yang seorang lagi bernama Alwi Yaakub. Untuk mengenalinya pun mudah iaitu yang berkulit hitam dan yang peliknya, misainya putih. Orangnya lembik seperti ayam sakit.

Alwi Yaakub ini sekarang bersembunyi di Kampung Sungai Pencala, Kuala Lumpur. Dia menumpang di rumah bapa mertuanya. Dulu dia seorang yang benar-benar sengkek, berjalan kaki, tidak berpekerjaan. Sekarang, setelah mendapat duit haram, hasil memfitnah DSAI, mampu berkereta Jeep Cherokee.

Sebelum ini beliau bebas di kampung tersebut, tetapi sejak kecoh, beliau tidak berani keluar rumah lagi. Bahkan tak berani keluar ke halaman rumah. Rumahnya sudah gelap walaupun baru pukul 9 malam. Tidak pernah lagi beliau bersembahyang Jumaat kerana takut dengan bayang-bayang sendiri. Orang kampung tersebut juga sangat benci dengan beliau kerana 99% penduduk Kampung Sungai Pencala dan Taman Tun Dr Ismail adalah penyokong kuat Reformasi. Bahkan Balai Polis Taman Tun Dr Ismail dikhabarkan sebagai penyokong kuat gerakan Reformasi.

Rumah Alwi Yaakub sejak akhir-akhir ini kerap dilempar dengan najis dan batu kerana penduduk kampung tersebut sangat benci kepada angkara Alwi yang begitu berbangga kerana berjaya memfitnah DSAI. Bahkan AJK kampung dan masjid tersebut sedang bermesyuarat untuk menghalau Alwi keluar dari kampung tersebut. Ini kerana Alwi bukan penduduk asal kampung tersebut. Beliau hanya menumpang di rumah mertuanya dan telah mencemar nama baik Kampung Sungai Pencala.

Dalam lingkungan bulan September, Alwi Yaakub selalu bercakap besar mengenai kebenaran fitnahnya. Pada suatu hari beliau berada di rumah orang kahwin di Palimbayan Indah (bersebelahan dengan Sungai Pencala), menceritakan dengan panjang lebar kebenaran fitnahnya. "Kalau Reformasi ada 10,000 orang, sekali saya petik jari boleh datang 30,000 menyerang kumpulan Reformasi." Selepas itu dia sibuk mencari bomoh. "Ada tak bomoh yang pandai, picit arang di sini, sana terbakar?" Kebetulan di Palimbayan Indah ada beberapa orang yang tak faham politik atau mungkin bahalol yang masih menyokong Mahatahi.

Baru-baru ini beliau cuba bersembahyang Jumaat di masjid di kampung itu, tetapi tidak ada siapapun yang mahu duduk bersebelahan dengannya. Dia juga cuba menghulurkan tangan untuk bersalam tetapi tidak seorang pun yang mahu bersalam.

Keadaan diri Alwi Yaakub semenjak akhir-akhir ini benar-benar seperti 'ayam sakit'. Seolah-olah sedang menunggu maut. Itulah bahana yang diterima kerana menyusahkan orang lain. Mengikut pandangan beberapa penduduk kampung tersebut, Alwi Yaakub sudah kelihatan seperti mayat dan sudah ada tanda-tanda kematian pada wajahnya yang pucat lesi itu. Baru terasa betapa siksa dan peritnya bahana solat hajat yang diadakan di seluruh Malaysia, Mekah, Madinah, Indonesia, Thailand, Filipina.

Jika anda mahu melawat beliau yang sedang sakit, atau ingin memberikan beliau "buah tangan" semasa berziarah di Hari Raya, inilah alamatnya:

Alwi Yaakub,
No 338, Lot 2992,
Kampung Sungai Pencala,
60000 Kuala Lumpur
Tel: 03 7188499
(Rumahnya berhadapan dengan kedai penjual Gas Petronas)
No. plate kereta: BEK 4554 (Jeep Cherokee berwarna cokelat).

Sumbangan: Musang Reformasi,